zaterdag 18 juni 2022

Startrek Discovery Seizoen 4

1. Kobayashi Maru

Na maandenlang het voortouw te nemen bij het herbouwen aan de oude allianties van de Federatie worden kapitein Michael Burnham en de bemanning van de USS Discovery gestuurd naar een noodoproep van Deep Space Repair Beta 6 om te helpen. Deze schijnbaar routinematige missie onthult het bestaan van een angstaanjagende nieuwe dreiging.

2. Anomaly

Saru herenigt zich met Burnham om de USS Discovery te helpen met het mysterie van de ongewone destructieve zwaartekrachtafwijking te ontrafelen. Terwijl ze ook een manier moeten vinden om Book te helpen, die worstelt om het verlies van zijn familie en zijn thuiswereld te verwerken.

3. Choose to Live

 Kapitein Michael Burnham en vaandrig Sylvia Tilly proberen de schurk Qowat Milat op te sporen die tijdens de diefstal van het dilithium, een Starfleet-officier vermoordde. Ondertussen reist Paul Stamets naar Ni'var om samen te werken met het door Vulcan gerunde Science Instituut.

4. All Is Possible

Sylvia Tilly en Adira Tal leiden een team van nieuwe Starfleet Academy-Kadetten op een trainingsmissie. Er gaat echter iets mis en ze belanden op een besneeuwde planeet. Ondertussen worden Michael Burnham en Saru uitgenodigd om een ontmoeting tussen president Rillak van de Federatie en president T'Rina van Ni'Var bij te wonen.

5. The Examples

Net als het USS Discovery-team ervan overtuigd raakt dat de anomalie kunstmatig moet zijn, krijgen ze van Starfleet-admiraal Charles Vance een nieuwe missie: het evacueren van de Radvek Chain, een asteroïdekolonie die mogelijk dreigt te worden vernietigd. Het is een taak die gecompliceerd wordt omdat de kolonie ook een groep gevangenen, 'De Voorbeelden' bevat. Michael Burnham en Cleveland Booker moeten de klus zien te klaren. Ook een beroemde wetenschapper genaamd Ruon Tarka gaat mee om Saru en Stamets te helpen met het onderzoek naar de DMA.

6. Stormy Weather

Terwijl het mysterie achter de anomalie van donkere materie voortduurt, besluit de USS Discovery een groot risico te nemen door een kloof in de subruimte, die is gecreëerd door de anomalie, te onderzoeken om zo te proberen meer informatie te krijgen over wat het is en hoe het werkt. Book ontmoet een eigenaardige bezoeker uit zijn verleden.

7. …But to Connect

Zora, de bewuste intelligentie die in Discovery's computer leeft, analyseert de gegevens die zijn verkregen tijdens de reis in de subruimtescheur die was achtergelaten door de Donkere Materie Anomalie. In afwachting van dat nieuws heeft Federatie-president Rillak een raad van galactische leiders bijeengeroepen, waaronder Captain Burnham, om hun volgende handelswijze te bepalen.

8. All In

Cleveland Booker en Ruon Tarka zijn op de vlucht na hun beslissing om een prototype van de sporenaandrijving te stelen om zo op eigen kracht de Donkere materie anomalie te vernietigen. Kapitein Michael Burnham krijgt de missie om meer te weten te komen over het gebied waarin de mysterieuze Onbekende Soort 10-C zich bevindt. Om dat te doen, heeft ze sterrenkaarten nodig die zijn gemaakt door een ras op Porathia, een planeet relatief dichtbij de Galactische Barrière. Ze neemt hiervoor Owosekun mee..

9. Rubicon

Cleveland Booker's heeft zijn schip verstopt in een asteroïdeveld zodat Dr. Ruon Tarka de constructie van zijn wapen kan voltooien om de Donkere materie anomalie te vernietigen. Wat hun beweegredenen ook zijn, beide brengen miljarden levens in gevaar en moet worden gestopt. Saru heeft het moeilijk door de stress van de DMA-crisis en roept T'Rina, president van Ni'Var voor meditatie-advies, op.

10. The Galactic Barrier

Na de komst van een tweede, krachtigere Donkere materie anomalie, geeft de Verenigde federatie van Planeten aan Kapitein Michael Burnham de opdracht om met de USS Discovery de Galactische Barrière over te steken en contact te maken met de Onbekende Soort 10-C. Booker en Tarka gaan naar de Emerald Chain-gevangenis om een geheime voorraad programmeerbare antimaterie te vinden die is achtergelaten in de verlaten onderzoeksfaciliteit.

11. Rosetta

De USS Discovery en zijn bemanning wijken af van hun reis. Omdat ze nog geen manier weten om contact te maken met Onbekende Soort 10-C, riskeren ze kostbare tijd om op een planeet, waarvan wordt gedacht dat het ras er leefde, informatie te verzamelen. De tussenstop geeft Book en Tarka ook de tijd om onopgemerkt heimelijk aan boord gaan van Discovery.

12. Species Ten-C

De USS Discovery arriveert eindelijk bij de buitenrand van het hyperveld dat de Onbekende Soort 10-C-ruimte beschermt. Kapitein Burnham, Saru en een diplomatieke gezant van de Federatie proberen te communiceren met de entiteit die een onmiddellijke bedreiging is geworden voor de Aarde en Ni'Var. 

13. Coming Home

As the DMA approaches Earth and Ni'Var, and with evacuations underway, Burnham and the team aboard the U.S.S. Discovery must find a way to communicate and connect with a species far different from their own before time runs out. 

Naschrift

Star Trek Discovery komt tot een einde. Paramount+ besluit na het aankomende vijfde seizoen de stekker uit de Star Trek-serie te trekken. Tevens is de release van dit laatste seizoen flink uitgesteld, tot 2024.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Star Trek: Picard (season 3)

The third and final season of the Star Trek: Picard series features the character Jean-Luc Picard during the 25th century as he reunites wi...